Прогрaма працевлаштування

Норвезька рада у справах біженців (NRC) є незалежною, неприбутковою, неурядовою гуманітарною організацією, яка допомагає переміщеним особам, біженцям та громадам, що постраждали від переміщень і конфліктів. В рамках реалізації проекту, що є можливим завдяки допомозі муніципалітету Кишиніва, що фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини (GFFO) та Міністерством закордонних справ Норвегії (NMFA), NRC разом з DevelopmentAid оголошує про запуск Програми сприяння працевлаштуванню біженців. *Прокрутите вниз, чтобы увидеть текст в русской версии.

Мета

Ця програма має на меті покращити можливості працевлаштування біженців з України, громадян третіх країн та вразливого населення приймаючих країн, завдяки індивідуальним консультаціям з питань працевлаштування, курсам професійної підготовки та допомоги у працевлаштуванні. Ці заходи також мають на меті сприянню їхньої інтеграції в кадрові сили для забезпечення стабільного доходу та покращення якості життя. DevelopmentAid реалізовуватиме програму з вересня по грудень 2023 року в Кишиніві.

Унікальна пропозиція для шукачів роботи полягає в тому, що всі учасники отримають кваліфіковані консультації з питань працевлаштування, 40 відібраним претендентам буде запропоновано допомогу в працевлаштуванні, а ще 40 претендентам буде запропоновано 2-місячне професійне навчання з переліку доступних курсів.

Цільові громади:

Українські біженці, громадяни третіх країн та вразливе населення приймаючих країн.

Основні моменти консультування з питань працевлаштування:

  • Персоналізована (особиста/онлайн/телефонна) підтримка кожного заявника
  • Поради щодо питань регулювання місцевого ринку праці
  • Поради щодо пошуку роботи через місцеві рекрутингові платформи
  • Рекомендації щодо покращення CV/резюме
  • Індивідуальна допомога у написанні резюме (з урахуванням індивідуальних потреб)
  • Тренінги з підготовки до співбесіди (індивідуальні або групові).

Допомога у працевлаштуванні

– 40 відібраних осіб будуть підібрані з урахуванням наявних вакансій від зацікавлених роботодавців.

– Учасники також отримають підтримку в плануванні співбесіди, підписанні контракту, адаптації на робочому місці та подальшому супроводі, щоб забезпечити комфортну адаптацію до робочого середовища.

– Програма працевлаштування пропонує фінансову підтримку по догляду за дитиною особам з маленькими дітьми протягом перших 3 місяців працевлаштування.

– Крім того, протягом першого місяця працевлаштування будуть покриті транспортні витрати.

Основні моменти професійного навчання

Цей компонент програми реалізовуватиметься безпосередньо NRC за допомогою ваучерної програми, що забезпечить учасників актуальними та затребуваними на ринку професійними навичками.

  • 40 учасникам буде запропоновано обрати 2-місячне професійне навчання з переліку доступних курсів, таких як кулінарія, офіціантська справа, шиття, випічка, косметологічні послуги, програмування, аналіз даних, веб-дизайн, розробка програмного забезпечення, введення даних, бухгалтерський облік, графічний дизайн, водіння тощо.

Крім того, учасники пройдуть тренінг з набуття м’яких навичок.

  • Після успішного завершення курсу учасники отримають набор інструментів, що відповідають обраному курсу.
  • Учасникам також буде запропоновано вивчити румунську або англійську мову за допомогою інтерактивних та сертифікованих мовних курсів.
  • Відібраним учасникам, які мають маленьких дітей, буде надана фінансова підтримка для догляду за дітьми під час навчання.
  • Крім того, учасникам будуть покриті транспортні витрати на період професійного навчання.

Процес подання заявки

Кандидатам, які відповідають зазначеним вище критеріям, рекомендується подати заявку до кінця вересня, переконавшись, що їхня заявка є точною та повною. Така старанність оптимізує наш процес оцінювання, спрощуючи ідентифікацію учасників, які отримали б найбільшу користь від допомоги у працевлаштуванні. Заявки на консультації з питань працевлаштування оброблятимуться по ходу отримання заявок протягом усього терміну дії програми, тож радимо вам подати заявку якнайшвидше.

Ми запрошуємо вас подати заявку на участь у програмі зараз: https://5gm2llgsrdt.typeform.com/employmeform

Процес відбору

Найближчим часом після отримання та аналізу вашої заявки, якщо ви відповідаєте критеріям участі у програмі, наші координатори проекту зв’яжуться з вами, щоб обговорити вашу ситуацію та запит.

Всі заявники, які представляють цільові громади та відповідають критеріям програми отримають можливість скористатися послугою консультування з питань працевлаштування.  З усіх заявників, які відповідатимуть критеріям, лише 40 осіб будуть відібрані для отримання допомоги у працевлаштуванні на основі критеріїв вразливості та відповідності критеріям прийнятності. Пріоритет у процесі відбору надаватиметься заявникам з нагальними гуманітарними потребами. Важливими якостями для участі у цій програмі є цілеспрямованість, сильна мотивація до роботи та наявність відповідних навичок/досвіду.

Соціально-економічна вразливість буде включати, але не обмежуватися наступним:

Жінки, які доглядають за малолітніми дітьми, домогосподарства, які доглядають за хронічно хворими членами сім’ї, та домогосподарства без джерел доходу.

Критерії відбору кандидатів

  • Правовий статус та місце проживання заявників:
    Зобов’язані мати легальний статус в Молдові (статус тимчасового захисту, наданий  Генеральним офісом з міграції), або висловити чітку зацікавленість в його отриманні
    – Повинні підпадати під одну з наступних категорій: біженець з України, громадянин третьої країни, або місцевий представник вразливої спільноти Молдови
    – Проживати в Кишиніві або прилеглих районах.
  • Вікові обмеження:
    На момент подачі заявник має бути не молодше 18 років.
  • Володіння відповідними знаннями та навичками для роботи:
    Кандидат повинен продемонструвати здатність і бажання працювати на обраній посаді.
  • Знання мови:
    – 
    Необхідно володіти розмовною та письмовою російською або румунською мовами.
  • Обов’язки:
    – Готовність до повноцінної участі в програмі з вересня по грудень 2023 року та демонстрація наміру продовжувати працювати на цій посаді після закриття проекту.
  • Потреба в догляді за дітьми:
    Заохочуються учасники з дітьми, які мають потребу в послугах з догляду за дітьми; вони повинні вказати в заявці свою потребу в послугах по догляду за дітьми.
  • Готовність до програми:
    – Кандидати повинні бути готові приступити до роботи з жовтня 2023 року.

Контактна інформація

Якщо вам потрібна детальна інформація, роз’яснення, або ви хочете звернутися з будь-яких питань, наші програмні координатори завжди готові допомогти.

Електронна пошта: Ви можете зв’язатися з нами в будь-який час за електронною поштою hireme@developmentaid.org. Ми перевіряємо нашу електронну пошту в робочі години, та прагнемо надавати відповіді на всі запити своєчасно.

Телефон: Для тих, хто віддає перевагу безпосередньому спілкуванню, ви можете зв’язатися з нами за телефоном +373 68 719 399. Будь ласка, зверніть увагу, що наша телефонна лінія працює в робочі години. Ми цінуємо вашу зацікавленість і гарантуємо, що всі запити будуть розглянуті в найкоротші терміни.

 


RU

Норвежский совет по делам беженцев (NRC) является международной, гуманитарной, неправительственной организацией, которая защищает права и способствует решению проблем внутренне перемещенных и лиц, пострадавших в результате критических ситуаций.

NRC, при содействии DevelopmentAid, запускает Программу по Трудоустройству в мун. Кишинэу, в рамках инициативы по обеспечению средств к существованию, при финансовой поддержке Федерального министерства иностранных дел Германии (GFFO) и Министерства иностранных дел Норвегии (NMFA).

Цель программы:

С помощью индивидуального консультирования, курсов профессиональной подготовки и содействию в трудоустройстве, эта программа поможет расширить возможности трудоустройства для беженцев из Украины, граждан третьих стран и представителей местных уязвимых сообществ. Эта инициатива способствует их адаптации к требованиям рынка труда, с целью обеспечения стабильного дохода и улучшения качества жизни. Программа будет реализована DevelopmentAid с сентября по декабрь 2023 года в Кишиневе.

Уникальным предложением является то, что все участники, соответствующие требованиям программы, бесплатно получат консультирование по вопросам устройства на работу, 40 отобранным участникам будет оказано содействие в трудоустройстве, и дополнительные 40 кандидатов смогут выбрать 2-3 месячные курсы профессиональной подготовки из списка доступных курсов.

Целевая группа: украинские беженцы, граждане третьих стран и представители социально уязвимых групп в Молдове.

Консультирование по трудоустройству включает:

  • Персонализированная (личная/онлайн/телефонная) поддержка.
  • Информация о положении на местном рынке труда.
  • Рекомендации по поиску работы через специализированные платформы.
  • Помощь в написании резюме и мотивационного письма.
  • Коуч-сессии по подготовке к собеседованиям (индивидуально или в группах).

Содействие в трудоустройстве предусматривает:

  • 40 отобранным участникам будет оказана помощь в поиске подходящих вакансий и работодателя, с последующим официальным трудоустройством (включая получение медицинской страховки).
  • Участникам также будет оказана поддержка в прохождении собеседований, заключении контракта, официальном найме и последующих мерах для обеспечения комфортную адаптации к рабочей среде.
  • В течение первых 3 рабочих месяцев, программа предлагает финансовую поддержку по уходу за детьми трудоустроенным лицам, которые ухаживают за маленькими детьми.
  • Дополнительно будут покрыты транспортные расходы в течение первого рабочего месяца.

Курсы профессиональной подготовки: Эта часть программы будет реализована непосредственно NRC через программу ваучеров, предоставляя  отобранным участникам возможность получить востребованные на рынке навыки.

  • 40 участникам смогут выбрать 2-3 месячные курсы из списка доступных курсов, таких как кулинария, обслуживание в ресторане, шитье, изготовление кондитерских изделий, косметология, программирование, анализ данных, веб-дизайн, разработка программного обеспечения, бухгалтерия, графический дизайн, вождение и другие. с последующим обучением навыкам межличностного общения.
  • Участникам также будет предложены интерактивные и сертифицированные курсы по изучению румынского или английского языка.
  • На время прохождения курсов, курсантам будет предоставлена финансовая поддержка по уходу за маленькими детьми и будут покрыты транспортные расходы.
  • По завершению курса участники получат наборы рабочих инструментов, соответствующие выбранному курсу.

Процесс подачи заявки:

Участники, которые соответствуют критериям, изложенным ниже, и которые хотели бы устроиться на работу начиная с Октября, настоятельно рекомендуется подать заявку на трудоустройство как можно скорее, максимум до конца сентября, а так же предоставить достоверную и исчерпывающую информацию. Полная заявка оптимизирует и упростит процесс выбора участников, которые больше всего нуждаются в содействии. Заявки на консультации по поиску работы будут рассматриваться на протяжении всего срока программы. Если вы заинтересованы в получении консультации, приобретении новых профессиональных навыков и, в конечном итоге, в трудоустройстве,

Мы приглашаем вас подать заявку на участие в программе СЕЙЧАС по этой ссылке: https://5gm2llgsrdt.typeform.com/employmeform

Процесс отбора участников программы:

В ближайшее время после получения и анализа вашей заявки, если вы соответствуете критериям участия в программе, наши координаторы проекта свяжутся с вами чтобы обсудить вашу ситуацию и запрос.

Все участники, представляющие целевую группу, получат профессиональную консультацию по трудоустройству. 40 участников, набравшие наибольшее количество баллов в соответствии с критериями отбора и уязвимости, получат содействие в трудоустройстве. Кандидатам, представляющим наиболее уязвимые группы населения, которые находятся в тяжелом материальном положении, будет отдан приоритет в процессе отбора. Готовность принять обязательства, сильная мотивация к работе и наличие навыков/опыта работы являются основой этой программы.

Социально-экономическое положение домохозяйств и критерии уязвимости включают, но не ограничиваются этим списком: количество маленьких детей в семье, есть или у семьи доход, каков средний доход семьи, есть ли у семьи долги, есть ли в семье люди с хроническими заболеваниями.

Критерии отбора участников программы:

  • Юридический статус и место жительства:

Участники должны либо иметь легальный статус в Молдове (статус временной защиты, предоставленный Главным управлением по миграции), либо выражать заинтересованность в его получении.

Должны попадать под одну из следующих категорий: беженец из Украины, гражданин третьей страны или представитель уязвимых групп Молдовы.

Должны проживать в муниципии Кишинэу или близлежащих районах.

  • Требование к возрасту:

– На момент подачи заявления вам должно быть не менее 18 лет.

  • Владение соответствующими знаниями и навыками:

-Должны продемонстрировать как готовность, так и желание трудоустроиться.

  • Владение языком:

– Должны владеть устной и письменной речью на русском или румынском языке.

  • Мотивация:

Должны быть готовы участвовать в программе с сентября по декабрь 2023 года и выразить намерение продолжить работу в этой роли после закрытия проекта.

  • Потребности в уходе за детьми:

-Приглашаем подать заявку представителям семей с детьми; они должны указать в заявлении о том, что нуждаются в помощи по уходу за детьми.

  • Готовность к программе:

-Кандидаты должны быть готовы к трудоустройству начиная с конца сентября или октября 2023 года.

Контактная информация:

Если вам нужна более подробная информация, пояснения или вы хотите задать какие-либо вопросы, наши координаторы всегда готовы вам помочь.

Электронная почта: вы можете связаться с нами в любое время по hireme@developmentaid.org. Мы проверяем электронную почту в стандартные рабочие часы, и наша команда стремится предоставлять своевременные ответы на все запросы.

Телефон: Для тех, кто предпочитает задать вопросы напрямую, вы можете связаться с нами по телефону +373 68 719 399. Обратите внимание, что наша телефонная линия работает в стандартное рабочее время. Мы ценим ваш интерес и позаботимся о том, чтобы все запросы были обработаны оперативно.

 

Благодарим вас за интерес к Программе по Трудоустройству